Omena-Toscapiirakka
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pohja;
4 munaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl sulatettua margariinia
1dl maitoa
Päälle;
6-8 omenaa
Kuorrutus;
100g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
½ dl maitoa
100g mantelirouhetta
Ohjeet;
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu jäähdytetty margariini ja maito. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko n. 30x35 cm)
4. Kuori ja lohko omenat. Lado ne taikinan päälle.
5. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasossa n. 10 min.
6. Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelirouhe.
7. Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
8. Tasoita tarvittaessa varovasti lastalla.
9. Paista piirakkaa uunin ylätasolla vielä 10-12 min.
Kommentit