1224355.jpg

Omena-Toscapiirakka

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja;

4 munaa

2dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl sulatettua margariinia

1dl maitoa

 

Päälle;

6-8 omenaa

 

Kuorrutus;

100g margariinia

½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl sokeria

½ dl maitoa

100g mantelirouhetta

 

Ohjeet;

1.     Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2.     Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu jäähdytetty margariini ja maito. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

3.     Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko n. 30x35 cm)

4.     Kuori ja lohko omenat. Lado ne taikinan päälle.

5.     Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasossa n. 10 min.

6.     Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.

Sekoita joukkoon mantelirouhe.

7.     Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.

8.     Tasoita tarvittaessa varovasti lastalla.

9.     Paista piirakkaa uunin ylätasolla vielä 10-12 min.